GC bro

Hållfasta och miljövänliga GC-broar

En GC-bro (gång- och cykelbro) passar utmärkt att bygga i stål. Anledningen till det är stålets formbarhet, smidighet och små dimensioner. Tack vare detta är det lätt att anpassa en GC-bro till omgivningarna eller ge den en speciell utformning som ger ett snyggt och trivsamt intryck.

Med våra stora kunskaper och långa erfarenhet av avancerade stålkonstruktioner kan vi leverera den stålbro du behöver. Vi kan ta hand om delar av projektet eller hela – vi har kompetens att utföra design, hållfasthetsberäkningar, konstruktion och montering.

Kontakta oss redan idag om du är intresserad av en GC-bro eller någon annan kvalificerad stålkonstruktion.

Vi erbjuder en helhetstjänst

Oavsett om det handlar om mindre eller större GC-broar så kan vi bistå med en helhetstjänst där vi utför allt från design, mätningar, konstruktion, materialval, tillverkning och montage. Vi bygger såväl GC-broar som järnvägs-och vägbroar, från första idén till en färdigställd produkt.

När vi levererar en GC-bro kommer du att få ett kvalitativt arbete utfört in i minsta detalj. Bron passar bra i många olika miljöer. Den kan gå över en väg eller ett vattendrag i ett samhälle, en parkmiljö, på landsbygden eller som komplement till annan infrastruktur.

Våra GC-broar är tillverkade för att uppfylla kraven från beställare inom kommuner och från Trafikverket. Bron är utvecklad för att erbjuda en snabb leverans av en miljövänlig produkt till ett bra pris. Vår GC-bro är optimerad i varje steg av kedjan, från brokonstruktionen som varje steg i produktionskedjan, från val av bro tills att den är färdigmonterad och godkänd på plats.

GC bro ljungaviksbron

Vi byggde Europas längsta GC-bro

Vår stora kompetens och erfarenhet inom konstruktion av stålbroar har gett oss ett mycket gott renommé på den svenska marknaden och har fått många stora och prestigefyllda uppdrag.

Ett av de största är Ljungaviksbron, som med sin längd på 756 meter och bredd på 3,5 meter är Europas längsta GC-bro. Vi ansvarade för design, konstruktion, tillverkning av denna bro, som binder samman Sölvesborgs centrum med halvön Listerlandet. Bron är byggd med ungefär 600 ton stål, däribland 190 ton rostfritt. Denna GC-bro består av en bågbro och en balkbro och har en segelfri höjd på 2,3 meter. Ett fantastiskt projekt som vi är mycket stolta över.

Vi erbjuder flexibla lösningar

När vi levererar en GC-bro eller någon annan typ av bro eller stålkonstruktion så kan vi hjälpa till att hitta lösningar som passar de aktuella behoven och gynnar miljön. Det går exempelvis att välja material som kräver mycket lite underhåll av ytbehandlingen. På det viset hamnar inga färgrester i vattnet eller miljön och man slipper de störande omläggningar av trafiken som brorenoveringar innebär.

Oavsett om det handlar om en gång och cykelbro (GC) eller någon annan stålkonstruktion så kan vi ta ett totalansvar kring samtliga delar och moment. Tack vare vår erfarenhet av att konstruera broar så har vi stor kunskap om både produktions- och totalekonomi.

Kontakta oss redan idag om ditt projekt så återkommer vi inom kort med offert eller mer information. Vi är en ledande leverantör av GC-broar.

GC bro ljungaviksbron

Låt oss konstruera en stabil och miljövänlig GC-bro